slivnica NTP pasica09 - Vabilo na 10. Tek na Slivnico

Na sporedu je jubilejna deseta ponovitev Teka na Slivnico, tretji tek od osmih v letošnjem Notranjskem tekaškem pokalu. Pridite za prvega maja na Slivnico v tekaškem koraku.

Tek na Slivnico je v svoji zgodovini trikrat menjal progo, nikoli pa datuma. Vedno na prvega maja, letos v petek ob 10:00 bo štart teka na Slivnico, ki ga v sodelovanju z Občino Cerknica, Športno zvezo Cerknica, Fundacijo za šport RS in donatorji prireja TKD Sovica. Tudi tokrat brez PGD Grahovo nebi bilo teka na Slivnico.

Trasa je enaka lanski in se začne izpred novega gasilnega doma v Grahovem, kjer bo vsa prireditev vključno s pogostitvijo in podelitvijo priznanj.

ZEMLJEVID PROGE

Trasa: start izpred gasilskega doma Grahovo, začetek asfalt (cca 450m) ostalo makadam. Otroci tečejo po ulicah Grahovega.

Dolžina:

– 9,5 km za člane
Osnovnošolski teki:
– 550 m za P1/F1 (Igorjev tek)
– 800 m za P2/F2 (Mirov tek)
– 2000 m za P3/F3 (Boštjanov tek)

Rekord proge:

M: Pintar Marko – 39:54
Ž: Kos Anita – 53:01

Kako pridete do Grahovega, kjer je vpis in štart proge pa TUKAJ.

Slivnica tek trasa08 - Vabilo na 10. Tek na Slivnico

VIŠINSKI PROFIL PROGE:

Višinski profil in karta izmerjena z GPS napravo Garmin Forerunner 305 ob jasnem vremenu in v zimskem času. Natančnost cca +/- 8m.

slivnica tek profil 09 - Vabilo na 10. Tek na Slivnico

PRIJAVE:
Prijave bomo zbirali od 8:00 do 9:30 v gasilskem domu Grahovo. Prosimo upoštevajte vsa navodila in napotke prijavne ekipe. Tečemo na lastno odgovornost, prireditev bo ob vsakem vremenu. Tek poteka po Pravilih NTP 2009.
Novost
tega teka je razpisana kategorija za člane društev ZVVS-SEVER (Zveza veteranov vojne za Slovenijo in Združenje policijskih veteranskih društev SEVER). Kategorija ni omejena s spolom ali starostjo.

ŠTART teka na 9,5 km za člane je ob 10:30 izpred gasilskega doma. Cilj je na parkirišču, tik pod vrhom Slivnice. Za vračilo v dolino predlagamo uhojeno in markirano pešpot oz. za starejše prevoz z vozili organizatorjev (omejeno št.).

ŠTART teka za osnovnošolske kategorije je izpred gasilskega doma, kjer je tudi cilj, saj so proge krožne. Teki so poimenovani po pokroviteljih tekov:
– P3/F3: 10:00 (Igorjev tek)
– P2/F2: 10:05 (Mirov tek)
– P1/F1: 10:15 (Boštjanov tek)

Pazi, NOVO: Da ne bodo bolele pretegnjene kite in mišice se pridružite profesorici športne vzgoje Valentini Rebec in se dobro ogrejte. Zbirno mesto je pred štartom teka.

Prevoz obleke in predmetov do cilja bo organiziran. Na progi sta 2 okrepčevalnici in sicer prva na cca 4,5 km in druga na 7 km. Okrepčilo bo tudi na vrhu.

ZGODOVINA TEKA in REZULTATOV: Vsi rezultati 2000 – 2008

VREME: napoved za Cerknico.

Vse informacije o prireditvi: Gornik Milan – 041/553-499; Elvis Požek – 040/599-859, info(@)drustvo-sovica.si

Pogrešate kakšno informacijo o prireditvi, ki je pred nami in se je nameravate udeležiti? Imate mnenje ali predlog? Zapišite jih v Komentar – to možnost najdete tu spodaj.

PARTNERJI NTP 2009:
fso%20120x60 - Vabilo na 10. Tek na Slivnico Izvedbo programa je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport.
Obcina%20Cerknica 60 - Vabilo na 10. Tek na Slivnico Občina Cerknica
coolpc 150 - Vabilo na 10. Tek na Slivnico Prva slovenska spletna trgovina, specializirana za računalniška hlajenja, utišanje računalnikov, ohišja, modificiranje in igričarstvo ter ostalo računalniško eksotiko!  PREVERITE
oron 150 - Vabilo na 10. Tek na Slivnico Lokalna kabelska postaja TV Oron
 triglav 47 - Vabilo na 10. Tek na Slivnico Zavarovalnica Triglav