NTP 6kg - Rezultati 6. Teka na Križno goro

 

 

Začelo se je, Notranjski tekaški pokal teče svoj drugi krog. Na šestem Teku na Križno goro ga je otvorilo prek dvesto udeležencev.damjan bostjan - Rezultati 6. Teka na Križno goro

Danes se nas je v Ložu zbrala množiča 202 rekreativcev v želji, da se povzpnemo na Križno goro. Nekateri so se prijavili na pohod, večina pa smo tekli. V organizaciji ŠD Loška dolina je bil izveden 6. Tek na Križno goro, kljub dežju, ki je štartal kar z nami – točno ob desetih. Močilo nas je vse, celo pot, močilo je tudi vse, ki so pomagali in se trudili, da je prireditev potekala, kot mora. Njih je zeblo še bolj kot nas, zato hvala vsem prostovoljcem (gasilcem, mama, sestram, prijateljem…) za vaš trud – za nas!

Neglede na slabo vreme v zadnjih dneh, trasa od Sv. Ane, kjer iz asfalta preide na kolovoz, ni bila preblatna. Prizadevni organizatorji so se celo potrudili in jo na nekaterih mestih posuli z žaganjem in tudi primerno označili. Proti mrazu in vlagi na vrhu ni bilo pomoči a smo kljub temu vsi dobili topel čaj, sadje in toplo malico, najboljši tudi medalje in pokale. Organizacija odlična in tudi zato Križna gora ostaja mična.
Tek je tudi tekmovalnega značaja, zato še nekaj o tem. Najhitrejši med vsemi je bil Simon Kočevar (18:17), pred Matjažem Arkom in in Almirjem Demirovičem, med ženskami je zmagala Anita Kos, TKD Sovica (23:11) pred Valentino Rebec in Lauro Janeš. Vsi ostali smo jim dihali za ovratnik in nismo veliko zaostali icon7 - Rezultati 6. Teka na Križno goro

Pri otrocih bom naštel samo zmagovalce, vse ostale rezultate si oglejte v tabeli. Zmagovalke in zmagovalci posameznih kategorij med osnovnošolci so: P1 – Zidar Sara, P2 – Žlogar Tina, P3 – Kranjc Tina, F1 – Žan Dobrovoljc, F2 – Rok Sterle, F3 – Nace Ravšelj. Znova se je daleč najbolj izkazala mladina iz OŠ Stari trg in OŠ Nova vas za kar jim čestitamo! Pohvale gredo seveda tudi njihovim učiteljem.

V priloženi tabeli si oglejte vse REZULTATE.

Fotogalerije:

  • Slike s štarta – avtor: Franci Bricelj (041/989-689)
  • Slike s cilja – avtor: Mitja Rok (031/212-283, )

Vabim vse, ki ste fotografirali, da mi pošljete slike ali še bolje linke do objavljenih slik, da bomo imeli vse galerije slik tukaj na enem mestu. Vabim vas tudi na ogled spletne strani organizatorja Teka na Križno goro, kjer najdete zgodovino vseh rezultatov in slik iz preteklih tekov.

Na Križni gori se vidimo prihodnje leto. V nadaljevanju NTP 2008 pa vas vabimo na 9. Tek na Slivnico, ki bo v četrtek 1. maja 2008 ob 10:00.