p5233339 - Ščukanujanje 2010 - Rod jezerska ščuka vabiVabimo vas na orientacijsko tekmovanje, ki bo potekalo 22. maja 2010 na in ob Cerkniškem jezeru!

Primerno za gozdovnike in gozdovnice, popotnike in popotnice, raziskovalke in raziskovalce, grče in grčice ter rekreativce in rekreativke!

Kaj je ŠČUKANUJANJE?

…je orientacijsko tekmovanje

Ščukanujanje sodi v kategorijo orientacijskih tekmovanj. To pomeni, da se skupine 2-3 tekmovalcev s pomočjo topografske karte gibljejo po naravi in iščejo kontrolne točke, na katerih izvajajo različne naloge: od reševanja topografskih testov in testov prve pomoči do spretnostnih tekmovanj …

…je uživanje v naravi

Posebnost Ščukanujanja pa je ta, da zaradi naših naravnih danosti del orientacijskega tekmovanja poteka po vodi, na katero se tekmovalci podajo z rešilnimi jopiči v kanujih. Ker je tovrstno orientacijsko tekmovanje, ki vključuje tudi veslanje, edinstveno v slovenskem prostoru, je zato še toliko bolj privlačno in razburljivo.

…je druženje z vrstniki: šotor, ogenj, skeči, kitara, armafleks… Saj veste, kako gre to pri tabornikih.

…je sproščanje na kreativen in aktiven način. Kombinacija svežega zraka, miline Cerkniškega jezera in taborniškega vzdušja ima preverjeno pozitiven učinek na zdravje in duha.

Se vidimo 22. maja 2010 na in ob Cerkniškem jezeru! Prijave in informacije na straneh Rodu jezerska ščuka.