Pozdravljeni kolesarji!

V lanskem letu sta se sredina runda in petkov trening kar dobro prijela, zato bomo letos s to prakso nadaljevali.

 

SREDINA RUNDA

Trasa je naslednja: Grahovo – Klance – Pudob – Vrhnika – Markovec – Pudob – Stari trg – Nadlesk – Klance – Grahovo. Štart in cilj sta v Grahovem pri pošti, krog pa nanese natanko 35 km. Runde se seveda lahko udeleži vsakdo, tempo pa bo po izkušnjah sodeč nekje med 33 in 37 km/h. Rundo bomo vozili ob sredah, začetek pa bomo prilagajali glede na zunanje temperature in sončni zahod.

Scenarij izvedbe je naslednji:

– Zberemo se ob dogovorjeni uri pri cerkniški pošti in se za ogrevanje odpeljemo do grahovske pošte, kjer sledi leteči štart.

– Do Gornjega jezera se peljemo s tempom, katerega zmoremo vsi, vendar ne počasneje od povprečne hitrosti 33 km/h (5 km v približno 9-ih minutah). Previdni s tempom moramo biti predvsem na začetnih dveh vzponih skozi Žerovnico in Lipsenj.

– Vzpon na Klance izpeljemo poljubno, vendar hitro. V kolikor se skupina razbije, se na vrhu prelaza počakamo in se proti Danam poženemo takoj, ko prelaz prečka zadnji. Na vrhu se počaka le tiste, ki so v skupini na Gornjem jezeru.

– Po Loški dolini se vozimo hitro, vendar čimbolj enakomerno. V kolikor kdo odpade od skupine, je krog v Loški dolini speljan tako, da se ta kolesar lahko skupini pridruži nazaj kasneje (koriščenje bližnjic, vožnja proti skupini v obratni smeri). Če odpade skupina kolesarjev, lahko ta nadaljuje krog v svojem tempu.

– Vzpon na Klance izpeljemo po istem scenariju kot prvič. Na vrhu se počaka le tiste, ki so v skupini še v Danah.

– Od Gornega jezera do cilja v Grahovem pa se vozimo lahko tudi v obliki dirke (skoki, pobegi, itd).

V Grahovem se zberemo vsi udeleženci runde in se razpeljemo do Cerknice oziroma drugam proti domu. Pričakovati je, da se bo tempo skozi sezono stopnjeval, zato zainteresirani ne odlašajte z začetkom.

 

PETKOV TRENING

Na ta dan trasa ne bo vedno enaka, pa tudi izvedba bo načeloma lažja kot ob sredah.

– Prvi scenarij je naslednji: zberemo se ob dogovorjeni uri pri cerkniški pošti, odpeljemo en krajši krog, vmes pa nekaj odsekov dolgih približno 5 km odpeljemo nekoliko hitreje.

– Drugi scenarij je trening na našem poligonu pri Cajnarjih, kjer lahko izvajamo različne intervale.

– Ker imamo v naši sredini tudi mlade nadobudne tekmovalce, bomo treninge primarno prilagajali njim (v kolikor jim bomo sploh lahko sledili, 🙂 ).

Dodatne informacije dobite na 031 779 375 ali na .

Se vidimo ob sredah in petkih v Cerknici pri pošti.

Lp, Toni