Drage kolesarke, dragi kolesarji in ostali ljubitelji kolesarjenja!

Za nami sta približno dve tretini sezone. Od prve aprilske nedelje smo opravili 15 nedeljskih tur, le tri nedelje pa smo ostali doma zaradi slabega vremena. Dvakrat smo se dobili tudi na praznični ponedeljek, vrhunec naših druženj pa so naši maratoni, katere smo letos opravili že tri. Skupaj smo opravili že 1.870 km, povprečna udeležba na naših akcijah pa je točno sedem kolesarjev na turo. Vsaj enkrat se je do sedaj udeležilo skupnega kolesarjenja 26 kolesarjev, med temi so tri punce. Najbolj priden letos je Slavko, saj je manjkal le dvakrat, pa še to enkrat, ko je šel na Maraton Franja.

Pred nami sta predvidoma še dva meseca skupnih druženj, osem nedelj, en praznični ponedeljek in predvidoma še dva maratona, katera bomo opravili na soboto. Zadnjo nedeljo v septembru oziroma v primeru slabega vremena prvo primerno nedeljo v oktobru pa se v počastitev zaključka sezone zberemo na našem 7 km dolgem kronometru.

Sovičin kronometer je v prvi vrsti tekma vsakega posameznika zase, ker pa smo kolesarji kot vsi drugi tudi malce tekmovalni, se radi pomerimo tudi z ostalimi. Na kronometer povabimo tudi tiste “taprave” kolesarje iz našega okoliša, da se lahko večina nas vsaj enkrat letno malce primerja z njimi. Na našem kronometru ne podeljujemo medalj, imamo pa prehodni pokal. Ker pa so razlike med nami kar velike, smo v izogib temu, da bi prehodni pokal doma hranila samo eden ali dva kolesarja, sprejeli pravila, ki omogočajo osvojiti ta pokal vsem. Naj jih strnem v nekaj točk:

1. Kronometer je dolg 7 km in se ga lahko udeleži vsak.
2. Za prehodni pokal lahko tekmuje vsak, ki se je v tekoči sezoni do kronometra udeležil vsaj sedem sovičinih kolesarskih akcij.
3. Za prehodni pokal se tekmuje po handicap sistemu, izhodišče pa so osebni rekordi. Za debitante je izhodišče rekord proge (trenutno 9 min 39 sek).
4. Razvrstitev za prehodni pokal se določi na podlagi razlike med doseženim časom in osebnim izhodiščem.
5. V primeru enake razlike se kot naslednji kriterij pri razvrstitvi upošteva dosežen čas.
6. V primeru, da sta kriterija iz 4. in 5. točke enaka, se za razvrstitev upošteva spol in starost tekmovalca (ženska ima prednost pred moškim, starejši ima prednost pred mlajšim).
7. Podelitev prehodnega pokala se izvede v enem od cerkniških lokalov, po dogovoru lahko tudi kje drugje, če se tam dobi kaj za odžejat, ;), udeležba na podelitvi pa je obvezna, :).

Trenutno nas je devet takih, ki smo se udeležili vsaj sedem skupnih sovičinih kolesarjenj. Nekaj jih je zelo blizu temu, ostali pa pridružite se nam, pa ne zaradi prehodnega pokala, ampak zato, ker nam je v skupini super in resnično uživamo, pa skoraj vedno gremo kam drugam.

Lp, Toni.