Rezultati Teka po sledeh medveda, Loški Potok

Prvi (po)koronski tek je na Notranjskem potekal v Loškem Potoku. 70 odraslih tekačic in tekačev je odteklo razgibano, 7.5km dolgo progo. Otroških tekov zaradi nastale situacije tokrat ni bilo. Tek je zaznamovalo dobro vzdušje in odlični doseženi časi.

Če bi nam nekdo lani povedal, da bo v Loškem Potoku prvi notranjski tek v letu 2020, bi ga imeli za norega. A v dani situaciji, smo zelo veseli, da smo pričeli z našimi teki. Ob upoštevanju navodil NIJZ, seveda. Teki potekajo na prostem, podelitev je prav tako zunaj, zato so zadoščeni in upoštevani vsi pogoji za varno izvedbo teka.

Dan pred tekmo je na štartnem prostoru tekel potok. Neurje, ki je zajelo Loški Potok, je zalilo štartni prostor, posledično je bil štart zamaknjen 100m nazaj na cesto, podelitev pa ob teniškem igrišču. Neutralia klub je znova poskrbel za odlično izpeljan dogodek. Bravo, organizatorji!

Tek je bil tokrat v povprečju zelo hiter. Rekord sicer ni padel, so pa bili časi najboljših izredno dobri, konkurenca pa strnjena. Vidi se, da nekaterih tekem ni bilo, zato tudi atleti in ostali vrhunski športniki iščejo tekme, da preverijo svojo trenutno formo, kar nas veseli, da tudi na ta način teki dobivajo potrditev.

Zmage se je veselil Belgijec, novinec na NTP-ju, Roel Stiens (Kejžar Team – AD Mass), drugo mesto si je pritekel Jaka Grže (AK Postojna), tretje pa matador iz Loške doline, Matej Jurančič. Stiens je močno ušel že na štartu, na koncu si je pritekel zanesljivo zmago, vendar ne z veliko prednostjo. Pri dekletih je slavila Tržačanka, Tamara Giorgi (Atletica Trieste), druga je bila domača favoritinja, Brigita Martinčič (Izišport), tretja pa Mašera Natalija (AK Fit). Pestra in izenačena konkurenca, kjer veliko odloča dnevna forma in pravilna taktika teka.

Rezultati po kategorijah Tek po sledeh medveda 2020
Rezultati absolutno Tek po sledeh medveda 2020

Zmagovalci pa ste prav vsi, ki ste odtekli razgibano progo, premagali samega sebe, dosegli osebne zmage. To je vredno največ!

Najboljši povprečni čas sta dosegla Tina Ule in Tomaž Žagar, oba Izišport. Prejela sta mesec dni brezplačnih vadb!

Naslednji tek je v Postojni, 29.8., ko bosta na sporedu teka na 5 in 10km.