Rezultati Teka po sledeh medveda

Včeraj je potekal prvi tek v ELGONova Notranjskem tekaškem pokalu po poletnem premoru. Nevtralia klub iz Loškega potoka je organizator v pokalu tretje leto zapored. Tek je privabil nekaj manj kot 150 tekačic in tekačev, skupaj s predšolskimi CICItekači pa nas je teklo skoraj 170.

Retje je bilo prizorišče teka, ki je dolg za odrasle dolg 7.5km in je precej razgiban. Predvsem v prvi polovici gre proga navzgor, vmes se poravna in tudi konkretno spusti. Gre torej za kar zahteven tek, tudi podlaga je precej mešana, od makadama do trave. Vse to je zmoglo skoraj 80 članov, od tega malo manj kot 30 punc. Bravo!

Teki za otroke so bili uvod v celotno dogajanje. Otroci so tekli v okolici glavnega prizorišča, tako da so imeli bučno podporo odraslih tekačev in navijačev.

Ob 17.30 je bil štart teka na 7.5km. Kljub avgustovskemu terminu za tek ni bilo prevroče. Pa tudi proga poteka veliko po gozdu, kar olajša tek. Pri dekletih je na razgibani progi, ki je mestoma precej strma, slavila Katarina Ožbolt, ki nadaljuje z odličnimi teki v pokalu. Druga je bila Pivčanka Kristina Bele, ki zaseda drugo mesto v pokalu absolutno, na tretjo stopničko pa je pritekla Nina Prevec, ki je v finišu prehitela domačinko Bojano Levstek. Pri fantih je slavil Matej Jurančič, ki v drugi polovici pokala kaže izjemno formo. Drugo mesto si je zanesljivo pritekel Matjaž Arko iz Sodražice, tretji je v cilj pritekel koordinator pokala Izak Hribar Meden. Čestitke vsem!

Rezultati absolutno Tek po sledeh medveda
Rezultati po kategorijah Tek po sledeh medveda

Točkovanje absolutno Tek po sledeh medveda
Točkovanje po kategorijah Tek po sledeh medveda

Po koncu teka je sledilo dogajanje pri glavnem odru, ki je bilo uvod v Kmečke igre, ki so na sporedu danes.

Naslednji tek v ELGONova NTP 2017 je Tek po Blokah, ki bo 10.9.2017.

PARTNERJI ElgoNOVA NTP 2017:

Generalni sponzor pokala je podjetje Elgo Nova
Izvedbo programa je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport in občine Cerknica fso%20120x60 - Rezultati Teka po sledeh medveda
 elgonova big logo 270 - Rezultati Teka po sledeh medveda– podpornik in donatorznak obcina cerknica napis zgoraj - Rezultati Teka po sledeh medveda

In ne pozabite:  Lepu je tečt!  icon smile - Rezultati Teka po sledeh medveda