Rezultati Postojnskega teka in napoved jesenskih tekov Notranjske

Letos je bil Postojnski tek prvič del našega pokala. Letos točkovanja zaradi nastale situacije ne bo, vendar pa z veseljem ugotavljamo, da je naša odločitev, da se tek postane del našega pokala, bila več kot pravilna.

Odlična organizacija, dobrodelni namen, lepe nagrade, veliko navijačev, spodbujanje, super ciljni prostor, razgledna, tudi težka in tehnična trasa, so številne pozitivne lastnosti, ki smo jim bila priča minulo soboto1f609 - Rezultati Postojnskega teka in napoved jesenskih tekov Notranjske
Skupno se je, ob upoštevanju korona ukrepov, teka udeležilo 200 tekačic in tekačev. 100 na 10km, 50 na 5km ter tudi 50 otrok. Organizatorji so pokazali veliko vnemo in truda, da je tek tako zelo uspel.
REZULTATI:
Povzetek organizatorja ŠD Postojna teče:

Na zadnjo avgustovsko soboto, je v Postojni potekal 6. dobrodelni Postojnski tek. Kljub omejitvam in negotovim časom za prireditve, se je na dogodku zbralo lepo število tekačev. Tekače je pričakalo lepo, ampak kar soparno vreme. Na otroškem teku je teklo 50 mladih tekačev, medtem, ko se je s 5 in 10 km progo spoprijelo 150 tekačev od 8 do 77 let. Dogodek je organiziralo športno društvo Postojna teče v okviru festivala Zmaj ‘ma mlade in ob podpori Občine Postojna. Tek je bil letos prvič v sklopu Notranjskega tekaškega pokala in velja za enega težjih tekov v pokalu.

Obe trasi teka sta bili razgibani in sta vsebovali tako prvine cestnega kot tudi gorskega teka, za poslastico pa je zaključek obeh potekal skozi staro mestno jedro Majlont, kjer je bilo pravo navijaško vzdušje.

Za varnost in udobje tekačev na progi je skrbelo preko 20 prostovoljcev. Organizatorji so imeli tudi znatno pomoč gasilcev iz PGD Postojna. Prireditev je povezoval Žiga X Gombač, ki je s svojim šarmom in energijo dvigoval razpoloženje tekačev in gledalcev na trgu.

V močni konkurenci tekačev, so bili podrti vsi lanski rekordi: najhitrejša na razdalji 5 km je sta bila domačin Jernej Žnidaršič (ŠD Postojna teče, 20:02) ter Špela Ferjančič (28:28). Na daljši 10 km razdalji sta slavila Andrej Mikelj (AD Hitrost, 39:16) ter mlada obetavna gorska tekačica Nuša Mali (42:17).  5 in 10 km progo dolgo progo pa vsako leto premaga vedno več osnovnošolcev.

ŠD Postojna teče se zahvaljuje vsem sponzorjem, še posebej generalnemu, zavarovalnici Generali. “Z njihovo pomočjo smo zbrali znaten znesek, ki ga bomo s vrnili pomoči potrebnim v lokalni skupnosti,  “so zapisali.

FOTOGRAFIJE in vse ostalo najdete na FB profilu Postojnskega teka:
https://www.facebook.com/postojnskitek

NADALJEVANJE NOTRANJSKIH TEKOV:
  • Tek po Blokah (13.9.) je odpovedan zaradi znane situacije
  • Tek po Polhovovih stopinjah (3.10.) je v planu
  • Tek ob Karlovici je v planu (11.10.)