Rezultati Abrahamovega Loškega teka

V Loški dolini, na Nadleškem polju in v gozdovih v okolici gradu Snežnik ter čez vas Šmarata, je včeraj potekal 1. Abrahamov Loški tek, ki je predstavljal lep obliž v korona sezoni. Kljub temu, da je bil tek prvič, je teklo 74 odraslih tekačev in tekačic.

9.3km dolga proga, ki je vsebovala tako ravninske odseke, kot klance in spuste ter valoviti del, kjer je šlo tako malo gor in takoj tudi dol. Štart teka, ki je potekal v organizaciji SK Loška dolina. Tek je potekal z upoštevanjem vseh predpisov in z vsemi dovoljenji.

V zelo ugodnih razmerah za tek je zmago pri puncah slavila Marjeta Jerala, ki je za progo porabila 41min30s (Let”s dance), druga je bila domačinka Brigita Martinčič (42:32, Izišport), na tretje mesto pa se je zavihtela Ana Bogdan Zupančič (45:27).
Pri fantih je slavil Ožbej Mulec s časom 34:48 (Ljubljana), drugi je bil Šmaračan, torej domačin, Matej Jurančič(35:33), tretji pa koordinator pokala, Izak Hribar Meden (35:55, Izišport).

Rezultati po kategorijah Abrahamov tek 2020
Rezultati absolutno Abrahamov tek 2020 

Kot je bilo že omenjeno na prireditvi, je bila še 30ur pred tekmo na progi voda, 12ur pred tekmo pa je bil še zalit dostop do štarta z glavne ceste. Vendar, glede na pretekle izkušnje, je organizator vedel, da bo na dan dogodka proga suha, kar se je na koncu tudi izkazalo. Rečemo lahko, da je tudi narava bila na naši strani.

Hvala vsem, ki ste v teh časih v kakršnemkoli smislu pomagali pri izvedbi prireditve, hvala vsem tekačem in tekačicam. Posebna pohvala Simonu, ki je bil pobudnik in glavni organizator, da smo na Notranjskem v oktobru kljub vsem izvedli zelo uspešno tekmo.

Lepu je teč’t!