Rezultati 3. teka ob Karlovici in skupno točkovanje ELGONova NTP 2016
Danes je na koncu Dolenje vasi pri Cerknici potekal zadnji izmed letošnjih devetih tekov v sklopu ELGONova Notranjskega tekaškega pokala. Skupaj s cicitekači je teklo malo manj kot 125 tekačic in tekačev.

V meglenem, a suhem jutru po nekaj deževnih dneh, so se tekači začeli zbirati pri Lovrencu, kjer so organizatorji, ŠZ Cerknica z Igorjem Klančarjem na čelu, zbirali prijave na 3. tek ob Karlovici.

Vse skupaj se je začelo s cicitekom, ki je privabil tudi sončne žarke. Najmlajši so pretekli 200m, šlo pa je za netekmovalni tek, ki ga predšolski otroci vzamejo zelo resno in pokažejo vso svojo hitrost. Nekaj minut za njimi so sledili osnovnošolski teki, na katerih tečejo že nekateri uveljavljeni tekači in športniki, za katere bomo gotovo še slišali. Prav tako se teka udeležijo številni otroci, ki jim to pomeni aktivno preživljanje prostega časa in sprostitev med ostalimi obveznostmi. Bravo vsem.

Rjafx8qKKsQ mRxzvvARpGq0zoPKgF4yMnzJtVLYckDyySgZVa26 lVllaWjnWI sP1RR5r5DTc=w1440 h900 rw no - Rezultati 3. teka ob Karlovici in skupno točkovanje ELGONova NTP 2016

Ob 10.30 so se na 9.7km dolgo traso podali odrasli tekači in tekačice. Proga, ki je v prvem delu ravninska, nato pa sledi nekaj klanca do polovice, poteka ob Cerkniškem jezeru in Javorniku ter v drugem delu ob Rakovem Škocjanu. Proga je krožna in se konča na istem mestu kot je tudi štart.

Najhitreje je s progo opravil Andrej Lindič. Ob tem lahko zapišemo, da je Andrej včeraj prav tako slavil na ekstremni tekaški preizkušnji Veliki Javornik half vertical kilometer. Ne dolgo nazaj pa tudi na SLO100 – 100km dolgem teku v Postojni, kar ga vsekakor uvršča med najbolj univerzalne rekreativne tekače, kar jih premore naša dežela. No, drugo mesto si je pritekel mladi Jaka Grže iz AK Postojna, tretji pa je bil Kristjan Ipavec iz Idrije.
Pri dekletih je slavila, uganite kdo, Kristina Bele iz AK Pivka, ki je prava serijska zmagovalka. Druga je bila njena večna tekmica na tekmah NTP-ja, Katarina Ožbolt (TKD Sovica), na najnižjo stopničko pa se je tokrat zavihtela Bojana Levstek iz ŠD Lončar. Tudi drugi tekači in tekačice niso bili prav daleč za najhitrejšimi, zvrstili pa so se takole:

REZULTATI ABSOLUTNO
REZULTATI PO KATEGORIJAH

Kot smo že zapisali, je kar se tiče tekov, ELGONova NTP 2016 končan. Sledi še zaključna prireditev v Kulturnem domu v Cerknici, ki bo 8.11. ob 18.00. Podelili bomo vse, kar smo obljubili. Torej, priznanja za vse, ki ste bili na vseh tekih, medalje in pokale za najhitrejše ter še marsikaj. Vse bo, kot ste že navajeni, spremljal zanimiv program. Povabite prijatelje in skupaj napolnimo dvorano!

Danes se je odločalo tudi o skupnem vrstnem redu v pokalu. Zmagovalka pokala za leto 2016 je postala Kristina Bele, druga je Katarina Ožbolt, tretja pa Bojana Levstek. Lahko bi rekli, DEJA VU, ponovitev današnjega vrstnega reda na teku ob Karlovici.

Pri fantih je zmagovalec v letu 2016 postal izvrstni Andrej Lindič, drugo mesto si je pritekel Jaka Grže, ki je v bodočnosti gotovo kandidat za skupno zmago, tretji pa je bil Mihael Marinč, ki je celotno sezono tekel zelo dobro in konstantno.

SKUPNO TOČKOVANJE ABSOLUTNO
SKUPNO TOČKOVANJE KATEGORIJE

Fotografije 3. teka ob Karlovici.

V prihodnjih dneh bo objavljen seznam tistih, ki prejmete priznanja za svoje dosežke v letošnji sezoni.

Ob tem naj še zapišem, da se zahvaljujem vsem, ki ste prostovoljno pomagali ustvarjati pokal, vsem tistim, ki ste stali ob progi in navijali tudi v največjem nalivu, tekačem in tekačicam ter seveda vsem podpornikom in donatorjem pokala. Brez vseh vas tega poročila ne bi brali. Pa še to. Skupno točkovanje pokala in rezultati so bili objavljeni v manj kot pol ure po prihodu zadnjega tekmovalca v cilj danes pri Lovrencu! Gotovo je to primer dobre prakse, ki bi se ga lahko navzel še kdo, pa naj bo to na športnem ali drugem področju. Obenem smo letos prenovili spletno stran, kjer ste lahko v zelo realnem času spremljali rezultate tekov in vse kar je povezano z njimi.

Sedaj sledi za mnoge še vrhunec sezone, Ljubljanski maraton, tudi s številnimi NTP-jevci. Se vidimo!

PARTNERJI ElgoNOVA NTP 2016:

Generalni sponzor pokala je podjetje Elgo Nova
Izvedbo programa je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport in občine Cerknica fso%20120x60 - Rezultati 3. teka ob Karlovici in skupno točkovanje ELGONova NTP 2016
 elgonova big logo 270 - Rezultati 3. teka ob Karlovici in skupno točkovanje ELGONova NTP 2016– podpornik in donatorznak obcina cerknica napis zgoraj - Rezultati 3. teka ob Karlovici in skupno točkovanje ELGONova NTP 2016

In ne pozabite:  Lepu je tečt!  icon smile - Rezultati 3. teka ob Karlovici in skupno točkovanje ELGONova NTP 2016