Rezultati 25. teka ob Cerkniškem jezeru

V, za junij, skoraj idealnih razmerah, je potekal že 25. tek ob Cerkniškem jezeru. Organizatorja, SK Cerknica in ŠZ Cerknica, sta poskrbela, da je nov tek v Notranjskem tekaškem pokalu ebm-papst, pod streho.

Teka se je udeležilo 123 tekačic in tekačev v vseh kategorijah, od tega je bilo 15 cicitekačev, 53 osnovnošolskih tekačev in 55 odraslih na 11,5km. Tudi v kategoriji najstarejših osnovnošolcev smo tokrat videlo dvomestno številko tekačev, kar še posebej veseli.

Zmagovalec teka je postal Jure Lapajne iz AK Kranj, drugi je bil bil Klemen Šuligoj (Top4Running) in tretji Philip Yazbeck Lavrič Pregelj iz Nordijskega centra Bloke. Pri dekletih je slavila Darja Jereb pred Manco Caserman iz vrst organizatorja, tretje mesto pa je Mali gasi pritekla Lara Jernejčič.

Oglejte si rezultate:

25. tek po Cerkniškem jezeru (2023) – rezultati po kategorijah
25. tek po Cerkniškem jezeru (2023) – rezultati absolutno

Tek so podprli:

ELGONOVA, Občina in Športna zveza Cerknica, generalni sponzor pokala ebm-papst in številni srčni organizatorji ter prostovoljci.

V Notranjskem tekaškem pokalu ebm-papst 2023 sedaj sledijo tekaške počitnice, znova pa se vidimo v mesecu avgustu v Loškem potoku, kjer bo potekal Tek po sledeh medveda.