Rezultati 21. Teka ob Cerkniškem jezeru

Danes je na Cerkniškem jezeru potekal tretji tek v sklopu ELGONova Notranjskega tekaškega pokala 2017. Teka na 11.5km se je udeležil 101 odrasli tekač, tekačic na 3.8km je bilo 7, otroških tekačev 70, predšolskih cicibanov pa 21.
Skupaj je tako teklo 199 udeležencev, še vsaj enkrat toliko pa je bilo navijačev!

Tek, ki ima najdaljšo tradicijo na Notranjskem, vsako leto privabi tekače iz širše okolice. Tudi tokrat smo tekli v sončnem in poletnem vremenu.

ŠZ Cerknica je poskrbela za nov odličen dogodek. Vse skupaj se je začelo ob 9.20 s štartom najmlajših, predšolskih cicitekačev. Sledili so otroški teki, ki so potekali na štartno ciljni ravnini. Ob 10h je sledil glavni tek na 11.5km par minut kasneje tek na 3.8km (tek za vsakogar).

Pri moških je na 11.5km slavil Matej Jurančič iz Loške doline, druge je bil stari znanec pokala Matjaž Arko, tretje mesto pa si je priboril vsestranski Andrej Lindič, ki je za nekaj centimetrov prehitel Miha Marinča.

Pri dekletih je na najdaljši razdalji slavila Kristina Bele, ki je znova ujela pravo formo. Druga je bila domačinka Katarina Ožbolt, tretja pa Barbara Turk.

Vsekakor pa si čestitke zaslužite vsi, ki ste premagali cerkniško vročino in jezerske “klančke”.

Oglejte si rezultate:

21. tek ob Cerkniškem jezeru – rezultati absolutno
21. tek ob Cerkniškem jezeru – rezultati po kategorijah

21. tek ob Cerkniškem jezeru – točkovanje absolutno
21. tek ob Cerkniškem jezeru – točkovanje po kategorijah

FOTOGALERIJA TEKA – Foto Nace Farkaš

Naslednji tek v ELGONova NTP 2017 je Bistriški tek. Več v povezavi.

PARTNERJI ElgoNOVA NTP 2017:

Generalni sponzor pokala je podjetje Elgo Nova
Izvedbo programa je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport in občine Cerknica fso%20120x60 - Rezultati 21. Teka ob Cerkniškem jezeru
 elgonova big logo 270 - Rezultati 21. Teka ob Cerkniškem jezeru– podpornik in donatorznak obcina cerknica napis zgoraj - Rezultati 21. Teka ob Cerkniškem jezeru

In ne pozabite:  Lepu je tečt!  icon smile - Rezultati 21. Teka ob Cerkniškem jezeru