Danes je potekal 19. Tek ob Cerkniškem jezeru, ki ga organizira ŠZ Cerknica. Teka se je udeležilo 210 tekačic in tekačev. To je bil četrti tek v ELGONova NTP 2015.

Novost je bil letos tek na 3.8km za začetnice/začetnike, ki se je dobro prijel. Vse skupaj se je začelo ob 9:30, ko so se na otroške proge pognali najmlajši tekači. Proge so bile speljane po nasipu. Skupaj se je otroških tekov udeležilo 88 osnovnošolcev.

P6073750 1024x478 - Rezultati 19. Tek ob Cerkniškem jezeru

Ob 10:00 je bil na vrsti tek za odrasle. Trasa teka je v prvih petih kilometrih potekala ob jezeru, nato pa zavila proti gozdu, kjer so bile razmere za tek kljub vročini zelo dobre. Organizator se je pripravil na vročino – kar pet okrepčevalnic z vodo je bilo na progi in prav vse so prišle prav.

Omeniti velja, da je bil to verjetno edini športni dogodek v Sloveniji, kjer sta  uspešno tekla kar dva udeleženca največjega športnega dogodka na svetu, Olimpijskih iger, in tudi osvojila medalji v svoji kategoriji. Prav tako je na teku sodelovala bodoča olimpijka in vrhunska tekačica Maruša Mišmaš, ki je bila štarterka teka. Maruša drugo leto potuje na poletne Olimpijske igre v Brazilski Rio v teku na 3000m z zaprekami, saj je letos izpolnila normo na tej razdalji (9min35s).

No, vrnimo se k teku. Veliki zmagovalec najbolj vročega teka na 11.5km je postal Borut Albreht, ki je slavil pred Anejem Likarjem in Andrejem Lindičem. Pri ženskah si je zmago zagotovila povratnica Valentina Rebec, ki je na drugem mestu prehitela Kristino Bele in tretjo Mojco Modic. Prav tako čestitke vsem ostalim, ki ste tekli na in ob največjem slovenskem jezeru.

Oglejte si:

Rezultati absolutno.

Rezultati kategorije.

Točkovanje absolutno.

Točkovanje kategorije.

FOTOGRAFIJE: Foto 1: Nace Farkaš
Fotografije: Foto Anja Turšič

PARTNERJI ElgoNOVA NTP 2015:

Generalni sponzor pokala je podjetje Elgo Nova
Izvedbo programa je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport in občine Cerknica fso%20120x60 - Rezultati 19. Tek ob Cerkniškem jezeru
 elgonova big logo 270 - Rezultati 19. Tek ob Cerkniškem jezeru– podpornik in donatorznak obcina cerknica napis zgoraj - Rezultati 19. Tek ob Cerkniškem jezeru

In ne pozabite:  Lepu je tečt!  icon smile - Rezultati 19. Tek ob Cerkniškem jezeru