Rezultati 18. teka na Križno goro

Danes je potekal 18. tek na Križno goro, ki so se ga udeležili 103 udeleženci, od tega 36 otrok. Tek je zaznamovalo odlično vzdušje v sončnem in vetrovnem vremenu.

Oglejte si:

18. Tek na Križno goro rezultati po kategorijah
18. Tek na Križno goro rezultati absolutno 

Fotogalerije teka:
https://www.facebook.com/notranjski.pokal

Foto naslovnice: Mario Žnidaršič

Zgodnje nedeljsko jutro nam je sicer prineslo dež in veter, a je bilo do starta še dovolj časa, da so prvi tekači, ki so se v Ložu začeli zbirati, že ogrevali v soncu. Organizator, ŠD Križna gora, je sicer letos praznoval 20 let od prvega teka, žal pa sta dogodka v letih 2020 in 2021 odpadla zaradi vsem znanega virusa in smo tako tekli na 18. teku na Križno goro.

Odrasli so štartali v Ložu, 67 smo jih našteli, kar je lepa številka. 4km dolga proga tekače vodi po asfaltni poti do Svete Ane, nato pa zavije na urejen kolovoz do vrha. Od Svete Ane do cerkve na vrhu je tako 1400m razgibanega terena, ki svojo strmino pokaže v zadnjem, finalnem delu.

ja krizna 1 - Rezultati 18. teka na Križno goro

Otroški teki potekajo na krajših razdaljah pod vrhom tega hriba. Otrok je bilo 37, od tega tudi 2 predšolski deklici.

Pri odraslih je v ženski kategoriji slavila Rebeka Petrovčič iz AK Pivka, druga je pritekla Nataša Aljančič, na tretjo stopničko pa Mateja Lah iz Izšporta. Pri moških je slavil serijski zmagovalec zadnjih tekov, Tadej Osvald (ŠTD Lončar), drugi je bil stari znanec NTP-ja Miha Marinč (Kinmet), tretji pa vsestranski tekač Andrej Lindič (ŠD Postojna teče).

Od domačih matadorjev sta se najbolje odrezala Brigita Martinčič iz Loža in Simon Kočevar iz Šmarate, ki sta osvojila po 4. mesti absolutno.
Čestitke vsem tekačem, zahvala obiskovalcem in pohodnikom za navijanje ter seveda vsem, ki ste prostovoljno pomagali, da je tek uspel.

Naslednji tek v Notranjskem tekaškem pokalu 2022 je že čez teden dni, ko bo 1. maja v Grahovem potekal Tek na Slivnico. Razpis sledi.