Pozdravljeni kolesarji!

Prejšno nedeljo sva se v oblačnem vremenu na turo podala Slavko in Toni. Suho vreme ni zdržalo do konca, tako da naju je zadnjih pet kilometrov pošteno pralo. Traso dolgo 75 km sva prevozila v slabih treh urah s povprečno hitrostjo 26,0 km/h.

Naslednji vikend je zaradi praznika nekoliko podaljšan, zato gremo na turo dvakrat.

V petek gremo do meje. Trasa je naslednja: Cerknica – Bloška polica – Babno polje – Dane – Lipsenj – Cerknica. Dolžina je okoli 57 km.

V nedeljo gremo na vrhniški konec. Trasa je naslednja: Cerknica – Vrhnika – Horjul – Žažar – Vrhnika – Cerknica. Dolžina je okoli 80 km.

Se vidimo v petek dne 27.4.2012 in v nedeljo dne 29.4.2012 ob 09.00 uri v Cerknici pri pošti.

Dodatne informacije dobite na 031 779 375 ali na .

Lp, Toni.

P.S.:

Naslednji teden je že nov mesec, poleg tega pa sta vmes še dva praznična dneva. V naši kolesarski druščini se že nekaj časa pogovarjamo, da bi kolesarili kot skupina tudi med tednom, vendar se nam do zdaj ni uspelo dogovoriti, zaradi tega se bomo od 1.maja 2012 naprej dobivali tudi na Sovičinih torkovih rundah ter Sovičinih petkovih srečanjih. Zaenkrat je zamisel taka:

1. Ob torkih naj bi bila runda konstantna med Grahovim in Loško dolino v dolžini 33 km. Pravila igre bomo določili na začetku runde, cilj pa je, da se nas čim več skupaj pelje čim hitreje.

2. Ob petkih naj bi bila naša srečanja nekoliko bolj raznolika, cilj pa je povečat tako hitrostno vzdržljivost kot tudi maksimalno hitrost, kar v bolj razumljivem jeziku pomeni trening daljših in krajših intervalov.

V mesecu maju naj bi se ob torkih in petkih dobivali ob 17.30 uri v Cerknici pri pošti. Treningi naj bi bili dolgi nekje med uro in pol do dveh ur.

V sredo 2.maja 2012 je praznik, zato bo na ta dan razpisana praznična kolesarska tura.

V soboto 5.maja 2012 je predviden naš prvi letošnji maraton v dolžini približno 160 km.

Zaenkrat me zanima predvsem, kdo je za maraton 5.maja, glede na to, da je bil april za večino verjetno bolj skromen s kolesarskimi kilometri? Odgovore pričakujem v komentarjih. Hvala!