NTP znak 2009 pokoncni 150 - NTP 2009 - hvala lepa, se kmalu vidimo spetNotranjski tekaški pokal 2009 se je s teki zaključil v Rakovem Škocjanu. Zadnje dejanje bo podelitev pokala najboljšim osnovnošolcem.

Letošnji teki po Cerkniškem, Loškem in Bloškem so privabili na plano največ tekačev doslej. Na vsaki prireditvi smo spoznavali nove obraze, na vsakem teku nas je presenetila nova skupina otrok, vedno več je tekačic.
Sam sem najbolj užival ob presenečenjih, ko sem na štartu videval pojave, za katere nisem niti pomislil, da migajo, kaj šele, da so tekači. Pa eden, pa drugi, pa tretji … pod črto nas je letos v NTP teklo več kot 540. To je toliko, kot če bi tekli vsi prebivalci Loža, ali pa recimo vsak šesti Cerkničan.

zmagovalke - NTP 2009 - hvala lepa, se kmalu vidimo spetVedno več otrok

Super je, da smo gostili vedno več otrok – vsaj 230 jih je nastopilo. To je skoraj 12 razredov otrok in skoraj toliko, kot če bi tekli vsi prebivalci Kozarišč (prosto po Wikipedii).
Dragi otroci, ste največje face naših tekov in povejte vašim tastarim, ki stokajo in jokajo, da je 10€ pa ful preveč za štartnino, da naj se raje zmigajo in pridejo večkrat laufat, ker s tem denarjem poskrbijo, da vi tečete brezplačno. Pa še kakšno nagrado dobite, pa kakšen golaž in če ste hitri še medaljo.
To, da je na vsakem teku kakšen sošolec ali pa sošolka, ki ste mu všeč je pa itak zakon.

NTP 2009 stevilo nastopajocih - NTP 2009 - hvala lepa, se kmalu vidimo spetStatistika

Vso statistiko objavljamo v preglednih tabelah, kjer je razvidno, da je bila udeležba po posamenih tekmah manjša kot lani in to predvsem na račun več tekov (letos 8), kot v prejšnjih letih. Opravili smo čez 1300 nastopov. Število moških stagnira, žensk je že pol toliko kot moških, največja skupina, kot rečeno, so osnovnošolci.

Med statistiko spadajo tudi rezultati vseh anket, ki pravijo, da smo si organizatorji zaslužili oceno prav dobro. Za “sedi pet”, bo očitno treba še malo truda.
Poglejte, kako ste nas ocenili čez leto v REZULTATIH ANKET

OŠ Stari trg, zmaga je vaša

Še tretje leto zapored je največ osnovnošolcev prišlo iz OŠ heroja Janeza Hribarja, zato jim bomo izročili pokal za zmagovalce. Izgleda, da ste po Janezu tudi vi malo heroji. Zanimivo je, da je otrok iz drugih* OŠ vsaj dvakrat toliko, kot iz šol izpod Slivnice (*šole izven treh občin v katerih poteka NTP). Mogoče pa smo premalo dejavni na fejsbuku, ker jim sicer nihče ne pove, da se pred njihovim nosom odvijajo mladostne romance na tekih, ki so še zastojn povrhu. Riti pa rastejo … wink - NTP 2009 - hvala lepa, se kmalu vidimo spet

To je za letos vse. Hvala vsem, ki ste prišli tečt ali navijat in osmislili posamezne teke in pokal. Hvala vsem učiteljem in drugim prijateljem, ki so nam kakorkoli pomagali. Čestitam vsem organizatorjem za vašo voljo in prostovoljno delo, odlični ste bili. Sponzorjem pa pošiljam poljubčke in pozdrave. Čeprav vas ni malo (ampak skoraj nič), bi brez vas bilo vse skupaj bolj klavrno. Zapomnili so se vas vsi tekači in gledalci, organizatorji pa smo vam zares hvaležni. Drugo leto pridemo spet … tongue - NTP 2009 - hvala lepa, se kmalu vidimo spet

PARTNERJI NTP 2009:  
fso%20120x60 - NTP 2009 - hvala lepa, se kmalu vidimo spet Izvedbo programa je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport.
Novolit logo - NTP 2009 - hvala lepa, se kmalu vidimo spet Novolit d.o.o., Nova vas
Obcina%20Cerknica 60 - NTP 2009 - hvala lepa, se kmalu vidimo spet

Občina Cerknica in Športna zveza Cerknica, ki je nosilec NTP 2009

 oron 150 - NTP 2009 - hvala lepa, se kmalu vidimo spet Lokalna kabelska postaja TV Oron