Začetek priprav na novo sezonoalenka portret - NOVOST - Sovica leti skozi zimo z organizirano telesno vadbo

Zima hitro teče in pomlad bo tik-tak pred vrati. Da pa bi bili spomladi že na pol poti do dobre psihofizične pripravljenosti, bomo za vas pripravili nekaj novega. Veliko je rekreativnih športnikov, ki ne vedo kako, kaj in kje trenirati med zimo, zato smo se odločili, da vam olajšamo takšne težave in bomo organizirali vodeno vadbo.

Vse skupaj se bo dogajalo v večnamenskem prostoru Gasilnega doma PGD Grahovo, 2-krat na teden po 60 minut in sicer vsak ponedeljek in sredo ob 20:00.

Naša vadba bo imela poudarek na vsesplošni  fizični pripravljenosti, predvsem na moči (moč trebušnih in hrbtnih mišic, mišic rok in ramenskega obroča, mišice nog), koordinaciji in krajše vzdržljivosti. Preko nekaj  minutnega ogrevanja, razteznih vaj, raznolikih vaj za moč, koordinacijskih vaj in sproščanja za dušo in telo bomo naše razpoloženje in vseživljenjsko energijo dvignili na višjo raven.
S tem bomo veliko pripomogli k lažjemu začetku spomladanske vadbe na prostem, saj je z večjo mišično močjo enostavneje izvajati različne treninge, ki temeljijo na dolgotrajni vzdržljivosti, predvsem na pravilni tehniki teka,  izvajanju različnih vaj, varčevanju z energijo med vadbo,…. no, ampak o tem kdaj drugič icon7 - NOVOST - Sovica leti skozi zimo z organizirano telesno vadbo

Kdaj bo prva vadba?

Vabimo vas na informativno vadbeno uro, ki bo potekala v ponedeljek,  17. 1. 2011, ob 20.00 v Grahovem. S seboj prinesite športno oblačilo in obutev, plastenko vode, ležalno podlogo (armafleks) in veliko športne volje!

Športni pozdrav,

Alenka Muhvič
prof. šp. vzg.