Na svetovni seriji tekem v tekih na smučeh imenovani Worldloppet smo znova tudi Sovice.worldloppet sovica - Worldloppet - Dolomitenlauf in Sovica

Lansko leto se je večja odprava pomerila na tekih v Ameriki in Kanadi, letos pa sledi evropska turneja. Milan Gornik je minuli vikend tekel na 35. Dolomitenlauf -u, v Avstriji blizu Lienza. Na 60 km v prosti tehniki je med 557 tekači in tekačicami zasedel 60. mesto, bil drugi med Slovenci. Kot zanimivost, Andraž Vehovar, olimpijski podprvak v kanuju na divjih vodah, se je uvrstil pet mest za njim. Čestitke gredo obema in tudi vsem ostalim, ki so prišli v cilj.

Naslednja tekma serije Worldloppet, kamor gre tudi nekaj Sovic, je v Nemčiji, ti. König Ludwig lauf bo 1. februarja 2009. Nanjo se s kombijem odpravlja ekipa štirih in v kombiju je prostora še za dva. V kolikor vas to zanima se javite Toniju Žnidaršiču na tonizni(@)yahoo.com oz. na gsm: 041 471 508.

V načrtu imajo še tekme Franciji, LA TRANSJURASSIENNE (8.2.09), v Estoniji, TARTU MARATON (15.2.09) in novost v tem tekmovanju na Poljskem, BIEG PIASTOW, ki bo 7.3.09. Več o naslednjih tekmah pa kmalu na naših straneh.

 

Povezava: Kaj je Worldloppet