worldloppet sovica - Člani TKD Sovice znova na Worldloppet tekih
V sredo 13.2. ekipa TKD Sovice znova odpotuje na teke serije Worldloppet, tokrat v Ameriko. V dvotedenski odpravi se bodo udeležili po ene tekme v ZDA in v Kanadi, vmes pa si bo sedem kaveljcev ogledalo Toronto, Cleveland in še kaj.

Kmalu bo dve leti od kar je del sedanje ekipe sodeloval na Vasaloppet-u in ga z lahkoto opravil. Pritekli so eno simbolno medaljo in se celo srečali s Petro Majdič. Letos se na dva teka serije Worldloppet odpravljajo Milan Gornik, Jure Gornik, Žnidaršič Toni, Žnidaršič Janez, Sterle Franc, Glažk Srečo in Reš Jaka. Udeležili se bodo Birkebeiner teka v bližini mesta Minneapolis na severu ZDA in pa Gatineau Loppet blizu Ottave v Kanadi. To sta tudi edini tovrstni prireditvi teka na smučeh na ameriški celini v omenjeni seriji tekov.

Letos so na vrsti ravno jubilejne izvedbe obeh tekov. Gatineau Loppet (imenovan tudi Keskinada) bo letos v trideseti izvedbi, fantje bodo tu odtekli 53 km v prosti tehniki, na 35. Birkebeinerju pa 51km.

Kot kažejo napovedi bodo imeli sicer oblačno a ne tako ledeno, kot je značilno za omenjena teka. Predvsem v Kanadi so ponavadi temperature pod -15°C. Fantom želimo srečno pot in hitro stezo, ko se vrnejo pa sledi poročilo.