Pozdravljeni kolesarji! DSCF0024 300x220 - Nedeljska kolesarska tura 21.april 2013 - Dvorska vas in predvidene kolesarske aktivnosti za sezono 2013

Tako, zdaj pa zares. Pomlad je tukaj, pred nami pa novi kolesarski izzivi. Kaj pomeni prva kolesarsko primerna nedelja v sezoni smo spoznali prejšno nedeljo. Na zbirnem mestu se nas je zbralo kar 13 kolesarjev. Preko Planine po kačjih ridih smo se podali na postojnski konec. Dane, Slavko, Vinko, Desan, Pile, Frenk, Davor, Roman, Sabi, Damjan, Miha, Rok in Toni smo prekolesarili 59 km v dobrih dveh urah s povprečno hitrostjo 28,3 km/h.

Kot se po dobri rekreaciji spodobi, smo se po turi odžejali z osvežujočo pijačo, pomenili pa smo se tudi o načrtih za to sezono. V programu ostanejo nedeljske in praznične ture v dolžini med 50 in 130 km, maratoni do 200 km ter zaključni kronometer s pripadajočim piknikom. Ponovno bomo poskušali zaživeti torkovo rundo in petkovo srečanje, katera se lani po obetavnem začetku potem nista prijela. Dodali pa bi nekaj novih aktivnosti:

– Enkrat letno bi se podali v tujino na kakšen svetovno znan vzpon. Letos naj bi bil to avstrijski Grossglockner

– Enkrat letno bi se podali hkrati premagat naš najvišji prelaz Vršič in najvišji asfaltiran vzpon Mangart.

– Eden od predvidenih šestih maratonov bi odpeljali v drugem koncu Slovenije. Letos naj bi šli v Prekmurje.

– Eden od predvidenih šestih maratonov na bi bil ultramaraton v dolžini okoli 250 km. Letos naj bi šli do Gorjancev in nazaj. To je bilo v planu že lani, vendar je ostalo nerealizirano.

V komentarjih lahko razvijemo debato o terminih predvidenih aktivnosti.

To nedeljo gremo na Dolenjsko. Trasa je naslednja: Cerknica – Ribnica – Dvorska vas – Cerknica. Dolžina ture znaša približno 82 km.

Se vidimo v nedeljo dne 21.4.2013 ob 09.00 uri v Cerknici pri pošti.

Dodatne informacije dobite na 031 779 375 ali na .

Lp, Toni