Mitja Rok – in memoriam (1984-2021)

Mitja Rok – in memoriam
(1984 – 2021)

Odšel je naš član, ultra kolesar, vaščan Grahovega, Mitja Rok. V 38. letu ga je življenje popeljalo na nenavadno pot, ki je verjetno ne bomo nikoli razumeli.

TKD Sovici je kar nekaj let zagotavljal delovanje spletne strani in s tem omogočil, da je društvo močno pridobilo na prepoznavnosti v občini in širše. Kot informatik je pomagal pri izpeljavi nekaj prireditev a kmalu poskrbel, da smo na prireditve, ki se jih je udeleževal on, hodili mi ali pa jih spremljali od doma.

Njegova športna strast je bilo kolesarjenje. Na kolesu je potoval, dirkal pa tudi zapeljal svojo izbranko. Na ultrakolesarski Dirki okoli Slovenije je nastopil večkrat in jo leta 2013 tudi zmagal. Skoraj na vsaki izvedbi te dirke je bil med vsemi najhitrejši prav v zadnji etapi, ki je vodila skozi njegovo Grahovo.

Ker je bil tudi gasilec, so mu gasilci in sovaščani večkrat pripravili velik sprejem, ko je dirkal čez vas. Po eni taki “veselici” na dirki je dejal:
“Ogromno mi pomeni, da se ob cesti skupaj veselijo ljudje, ki se sicer med seboj ne razumejo. Tako bi moralo biti vedno.”

Tako kot športa, se je z zanosom in strastjo loteval tudi drugih stvari, si ustvaril družino, dom in imel načrte za prihodnost.

Mitja, hvala za vse! Pogrešali bomo tvoj humor, bistrost in pripravljenost pomagat, z besedo ali dejanji. Vedno boš vzgled, ki si ga dajal s svojo vztrajnostjo, nepopustljivostjo a tudi kot ljubeč očka in mož.

Ko se spet dobimo tam zgoraj, nas pelješ na najlepšo turo!

Tvoje Sovice
(zapisal E. Požek)