sovice na rakitni - Sovice letijo, tudi na kolesih

Z leve: Anita, Toni, Slavko, Vinko, Dane, spodaj pa Desan, Elvis, Pile in Jure

Za spremembo objavljam poročilo z nedeljske ture, za naš spomin in za povabilo kolesarjem, ki nas spremljate prek naših strani.

Danes je potekalo vse tako, kot je zamišljeno. Zbor zjutraj na Rakeku, kjer se preštejemo, “pozezamo” in spustimo po Tonijevi trasi. Vsem je v naprej znana, ker jo objavlja v tej rubriki in prav vsaka vsebuje neko posebnost. To je lahko zanimiv klanec, cesta po kateri še nismo peljali ali pa “nov asfalt”. Ali pa vse troje wink - Sovice letijo, tudi na kolesih

Danes smo se zbrali Toni, Anita, Vinko, Desan, Pile, Slavko, Jure, Dane in Elvis.

Vozimo v kolesarski skupini in se menjamo na čelu, pri “pluženju zraka” in to v tempu, ki ga zdržimo vsi, torej ni bojazni, da bi koga zapustil ali pozabili sredi poti.

Danes je Toni “predpisal” rakitniški klanec z ljubljanske strani in z nekaj ovinki po, za večino, novih cestah. Trasa je bila, kot rečeno, objavljena tukaj. V družbi devetih kolesarjev ni dolgčas in pot mine, kot bi mignil. Vsaketoliko zavijemo k znancem ali žlahti enega od kolesarjev in si napolnimo bidone ali pa dobimo makarone. Danes je Desan “zrihtal” vodo v Podplešivici.

Če je izziv klanec, kot je bil danes (no, saj je vsakokrat tongue - Sovice letijo, tudi na kolesih) se na vrhu počakamo in nadaljujemo skupaj. Vmes še kakšna gasilska, kot je ta zgoraj, debate o načrtovanih poteh, “oblajanje” mimoidočih – ok, bolj ali manj punc, preklinjanje gumi defektov in 50, 100 ali 200 km je 123 za nami. Sledi pozdrav do naslednje nedelje, ko se spet z veseljem dobimo na Rakeku… Če si kaj kolesarja, spremljaj objave na naših straneh in se vidimo.

Spremljaš nas lahko tudi na Facebooku.