Pozdravljeni ljubitelji cestnega kolesarjenja!

Zima nas počasi zapušča in čas je, da se ob nedeljah ponovno v prijetni družbi odpravimo na naše nedeljske kolesarske ture. Ture naj bi bile dolge nekje med 60 in 110 km, vsebovale pa naj bi tudi kakšen zanimiv vzpon. Tako kot lansko sezono bomo tudi letos začeli z nekoliko krajšimi turami brez omembe vrednih vzponov, katere bomo nato stopnjevali vse tja do konca junija, ko se bomo zaporedoma odpravili na tako imenovane tri klasične ture, v katerih so zajeti tudi trije spoštovanja vredni vzponi in sicer Vipava-Col, Idrija-Vojsko ter zadnji Ajdovščina-Predmeja. Ob koncu sezone pa bomo svoje sposobnosti preverili na 2. Sovičinem kronometru dolgem 7 km.

Vse ture se bodo začele na Rakeku pri pošti, za začetek ob 09.00 uri, ko pa bodo temperature nekoliko narasle, pa bomo začetek prestavili na 08.00 uro. Načeloma se bomo odpravljali v tri smeri, proti Postojni, proti Logatcu ali proti Dolenjski. V primeru kolesarjenja proti Dolenjski bo drugo zbirno mesto v Cerknici pri Petrolu 15 minut kasenje.

Na ture ste vabljeni vsi, ki poznate prednosti skupinskega kolesarjenja ali pa bi radi te prednosti spoznali. Za kakršne koli informacije sem dosegljiv na 031 779 375 ali na .

Pred nami je po vremenski napovedi lepa nedelja, tako da le obrišete prah iz koles in pridite na turo. To nedeljo poteka tudi Tek na Križno goro, tako da gremo lahko na Sveto Ano spodbujat tekače. Trasa bo torej naslednja: Rakek – Cerknica – Lipsenj – Lož – Sveta Ana – Nova vas – Ravnik – Cerknica – Rakek. Trasa je dolga približno 70 km.

Dobimo se v nedeljo na Rakeku pri pošti ob 09.00 uri, oziroma v Cerknici pri Petrolu ob 09.15 uri.

Toni