Pozdravljeni kolesarji!

Prejšni vikend so se je na turo podali štirje kolesarji. Kolesarili so do Babnega polja in nazaj s povprečno hitrostjo okoli 28,0 km/h. 

Tako dragi kolesarji, september je mimo, kar z drugimi besedami pomeni, da smo za to sezono zaključili z nedeljskimi turami. Po moji oceni je bila sezona zelo dobra, vsekakor rekordna, tako da smo med aprilom in septembrom opravili več kot 20 tur, kar v grobem pomeni okoli 1500 km. Ture so bile dolge med 50 in 110 km, na katere je prihajalo okoli 15 kolesarjev in ena kolesarka (Bibi), nekateri tudi z gorskimi kolesi. Rekordna udeležba je bila devet kolesarjev. Starostni razpon udeležencev je bil od 20 do 59 let. Z eno izjemo so bili vsi udeleženci občani Cerknice. Torej kot vidite, za nedeljske kolesarske ture ni ovir. V prihodnje ste na ture vabljeni tudi kolesarji iz sosednjih občin, predvsem iz Loške doline in Blok, branili se ne bomo niti Postojnčanov niti Logačanov (eden od njih nas je letos enkrat obiskal) niti kakšnega kolesarja od kje drugje. Veseli tudi veliko komentarjev, kar pomeni, da se je stvar prijela.

To nedeljo bomo sezono zaključili s kronometrom. Naj povem, da bistvo te dirke ni tekmovati proti drugim, ampak je to tekma samega s sabo, zato le z veseljem pridite zdraven. Vsi udeleženci bomo zabeležili osebne rekorde, saj se bomo na to traso podali prvič. Pred leti smo s kronometrom že zaključili eno sezono, takrat je bila proga dolga 12 km. Ocenili smo, da je nekoliko predolga, zato bo letos skrajšana na 7 km, potekala pa bo na lokalni cesti med vasema Topol pri Begunjah in Cajnarji. Štart in cilj bo pri Topolu v križišču za vas Gora, obrat pa v bližini ribogojnice v Cajnarjih.

Dobimo v Cerknici, za ogrevanje se zapeljemo do Ravnika, vmes si ogledamo traso kronometra, in nazaj do štarta pri Topolu. Po kronometru pa gremo na pijačo, lahko tudi na jedačo, se malo pomenimo in napravimo plane za novo sezono.

Vabljeni v čim večjem številu.

Se vidimo v nedeljo dne 4.10.2009 ob 09.00 uri v Cerknici pri Petrolu.

Dodatne informacije dobite na 031 779 375 ali na .

Lp, Toni.