nedelja, 24. maj 2015 ob 10:00

Dolžina proge: 21 km

Trasa proge: tek poteka po poteh, ki povezujejo več lokalnih znamenitosti. Pričetek teka je pri gradu Šteberk, proga nas nato vodi proti južnemu delu Cerkniškega jezera. Poteka skozi, oziroma mimo vasi Lipsenj, Goričice, Gorenje jezero, Laze in Otok. Ves čas poteka v neposredni bližini Cerkniškega jezera, nekajkrat ga celo preči. Tek se konča na drugi strani jezera pri gradu Karlovec. S trase teka se nam odpira lep pogled na Cerkniško jezero. Tek poteka po območju Notranjskega regijskega parka in po obronkih Javornikov.

Trasa - 1. tek Ydria Motors od Šteberka do Karlovce

Podlaga trase polmaratona: asfalt, makedam in urejen kolovoz

Višinski profil proge: proga je pretežno ravninska, na nekaterih delih mestoma razgibana z nekaj vzponi in spusti

Visinski profil - 1. tek Ydria Motors od Šteberka do Karlovce

Visinski profil 2 - 1. tek Ydria Motors od Šteberka do Karlovce

Tekmovalne kategorije:

Tabela - 1. tek Ydria Motors od Šteberka do Karlovce

Nagrade: vsak tekmovalec prejme majico teka, toplo malico in pijačo. Najboljši v vsaki kategoriji prejmejo medalje, absolutno najboljši med moškimi in ženskami pa pokale ter nagrade.

Štartnina prijave na tek: štartnina znaša 15 €, prijave so na dan dogodka, od 8:00 do 9:45, v Podšteberku, kjer je štart teka.

Splošna pravila: tekmovanje se lahko udeležijo kondicijsko in zdravstveno pripravljene osebe, ki tekmujejo na lastno odgovornost. Odgovornost za tekače mlajše od osemnajstega leta prevzamejo starši. Najmlajša dovoljena starost udeleženca je dopolnjenih 15 let, letniki 1999 in dalje. Udeleženci soglašajo z javno razglasitvijo rezultatov in fotografij teka. Časovnih omejitev ni, štartna številka tekmovalca mora biti pripeta na vidnem mestu. Neuradni rezultati in podelitev medalj ter pokalov in nagrad bodo 1 uro po prihodu zadnjega tekmovalca v cilj. Razglasitev in podelitev medalj in pokalov bo v Dolenji vasi. Organizator si pridružuje pravico do morebitnih sprememb.

Izvedba tekmovanja: tek bo potekal v vsakem vremenu, zagotovljena bo zapora cest.

Parkiranje na tekmovanju in prevoz opreme: zagotovljeno bo parkiranje v zaselku Podšteberk na štartu, kjer boste lahko oddali tudi opremo, ki bo prepeljana na cilj teka. Po koncu teka bodo zagotovljeni avtobusni prevozi iz Dolenje vasi nazaj na štart v Podšteberk.