TKD Sovica in PGD Grahovo vabita na 14. Tek na Slivnico, ki bo 1.5.2013 s startom v Grahovem. To bo četrti tek v ELGONova Notranjskem tekaškem pokalu 2013.

foto: Matevž Lavrič

Šestič bo trasa izpeljana izpred novega gasilnega doma v Grahovem, kjer bo vsa prireditev vključno z otroškimi teki (štart in cilj) s pogostitvijo in podelitvijo priznanj. Začetek tekov je ob 10:00.

Tekme se je prijel sloves “kraljevske” preizkušnje v pokalu. Tekači vsako leto radi premagujejo progo in se veselijo prihoda v cilj, ki jih čaka 1114m nad morjem. Gre za edino tekmo v pokalu, kjer je cilj nad 1000m. Najbrž je prav to eden izmed vzrokov, da številni tekači vedno znova prihajajo na ta lep košček naše male dežele.

Po besedah ustanovitelja teka, Milana Gornika, je tisti, ki priteče za prvega maja na Slivnico, sposoben preteči tudi “tadolge” trojke.

Letos bo organiziran tudi pohod, ki bo brezplačen. Štart pohoda bo ob 9:45 izpred gasilnega doma, vodja pohoda pa bo Miro Kunstek. Pohod bo potekal po pešpoti do vrha Slivnice – cca 1h zmerne hoje. Vsi pohodniki prejmejo čaj.

Zemljevid trase teka

trasa teka na Slivnico,  TKD Sovica, NTP 2008NTP2013_pokoncen

Trasa: štart je izpred gasilskega doma Grahovo, začetek asfalt (cca 450m), ostalo je makadam. Otroci tečejo po ulicah Grahovega.

Dolžina:

Zimski pogled iz Slivnice - foto: Izak Hribar Meden

Zimski pogled iz Slivnice – foto: Izak Hribar Meden

9,5km za člane

Osnovnošolski teki:

-550m za P1/F1

-800m za P2/F2

-2000m za P3/F3

Rekord proge:

M: Gašper Bregar (2011) – 39:20

Ž: Mateja Šimic (2009) – 43:21

Kako pridete do Grahovega, kjer je vpis in štart proge pa TUKAJ.

Višinski profil proge

profil teka na  slivnico

ŠTART teka na 9,5 km za člane je ob 10:30 izpred gasilskega doma. Cilj je na parkirišču, tik pod vrhom Slivnice. Za vračilo v dolino predlagamo uhojeno in markirano pešpot oz. za starejše prevoz z vozili organizatorjev (omejeno št.).

PRIJAVE: Prijave bomo zbirali od 8:00 do 9:30 v gasilskem domu Grahovo. Prosimo upoštevajte vsa navodila in napotke prijavne ekipe. Tečemo na lastno odgovornost, prireditev bo ob vsakem vremenu. Tek poteka pravilih ELGONova NTP 2013 Štartnina za člane je 10eur, za osnovnošolce pa znaša 2eur.

ŠTART teka za osnovnošolske kategorije je izpred gasilskega doma, kjer je tudi cilj, saj so proge krožne. Štarti tekov si sledijo:
– P3/F3: 10:00
– P2/F2: 10:05
– P1/F1: 10:15

Prevoz obleke in predmetov do cilja bo organiziran – gasilski kombi. Na progi sta 2 okrepčevalnici in sicer prva na cca 4,5 km in druga na 7 km. Okrepčilo bo tudi na vrhu.

Kako je bilo lani, si oglejte na tej povezavi.

VREME: napoved za Cerknico.

Vse informacije o prireditvi: Gornik Milan – 041/553-499; Elvis Požek – 040/599-859, ntp(@)drustvo-sovica.si

Tudi letos bomo za tekače, ki se bodo udeležili vseh tekov v pokalu, pripravili na slavnostni prireditvi po koncu sezone v Kulturnem domu v Cerknici posebna priznanja. Torej še dodaten razlog več, da se udeležite vseh devetih tekov in se s tem zapišete med najbolj vztrajne tekače na Notranjskem. Tisti, ki ste bili v Cerknici na pustnem teku, na Maistrovem teku in na Križni gori, ne smete manjkati na Slivnici :) .

Če imate kakršnekoli predloge, mnenja ali graje, vas pozivam, da jih sporočite na ntp@drustvo-sovica.si. Z vašimi predlogi skušamo pokal narediti še boljši, tako da smo veseli vsakega mnenja.

PARTNERJI ElgoNOVA NTP 2013:

Generalni sponzor pokala je podjetje Elgo Nova
Izvedbo programa je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport in občine Cerknica fundacija za šport
 – podpornik in donator

In ne pozabite:  Lepu je tečt!  :)

 

468 ad

Dodaj odgovor